JAK DZIAŁA?

COBB składa się z kilku podstawowych części: obudowy wykonanej ze stali nierdzewnej (nie nagrzewa się), specjalnej misy która stanowi serce urządzenia i podstawę dla koszyczka z brykietami. 'Fosa' gromadzi nadmiar tłuszczu odprowadzonego z rusztu a jednocześnie może służyć jako dodatkowa komora pieczenia lub pojemnik na płyn (np.: piwo, wino, woda) aby potrawy były bardziej wilgotne i aromatyczne. Pokrywa może być używana jako opcja przy grillowaniu ale niezbędna do pieczenia (UWAGA pokrywa - nagrzwa się!).


schemat COBB Premier

 

Grill można dotykać, przenosić a nawet postawić na stole lub laminacie łodzi w trakcie używania – obudowa nie nagrzewa się. Cobb jest idealny do grillowania, smażenia, pieczenia a nawet wędzenia. 6-8 tradycyjnych brykietów lub jeden Cobble Stone wystarcza na 2,5 godziny grillowania (nawet dwa razy więcej brykietów możemy użyć w modelu SUPREME - posiada 2 koszyczki na brykiety. COBB działa na zasadzie termoobiegu. Temperatura grillowania i pieczenia pod pokrywą dochodzi do 300°C. Instrukcja w formacie PDF jest tutaj.

 

 

 

INSTRUKCJA

 

1. Grill nie może być użytkowany w pomieszczeniach zamkniętych! 

2. „Paliwem” (węgiel drzewny, brykiet, lub brykiet kokosowy (Cobble Stone) wypełnić tylko przeznaczony na to koszyczek.

3. Grill należy ustawić na płaskim i stabilnym podłożu, w bezpiecznej odległości od przedmiotów łatwopalnych.

4. Do rozpalania nie używać podpałek w płynie. Tradycyjny brykiet lub węgiel drzewny musi pokryć się warstwą popiołu przed grillowaniem potraw. Brykiety kokosowe/bambusowe Cbble Stone gotowe są do użycia po kilku minutach od rozpalenia. Nie wyrzucać gorącego „paliwa” aż się całkowicie nie wypali i wystygnie – grozi pożarem.

5. Nie pozostawiać rozpalonego grilla bez dozoru. Dzieci i zwierzęta muszą przebywać w bezpiecznej odległości i być pod opieką dorosłych.

6. Należy zwrócić szczególną uwagę na gorące części grilla. Podczas używania nie dotykać pokrywy, rusztu i wewnętrznej misy stalowej. Nie używać wody do gaszenia lub schładzania grilla, pozostawić grill bez pokrywy do wypalenia się „paliwa”.

7. Należy dbać o czystość urządzenia – tłuszcz w dużej temperaturze może ulec samozapłonowi.

 


 

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel